Browse by Tags

21 September 2008
Recovering from the Broken Heart ups I mean Blogs
Just like a heart, blogs can be ruined… all the last two months post is gone Thanks for tools like Windows Live Writer or Word 2007; I can revive some of my post… Although the bad story is not all posted recovered, at least this blog live and kicking Happy blogging again, PS: Thanks to Gulver team to... Read More...
Filed under:
01 January 2008
MVP Award :)
Dear Ridi Ferdiana, Congratulations! We are pleased to present you with the 2008 Microsoft® MVP Award! The MVP Award is our way of saying thank you for promoting the spirit of community and enhancing people’s lives and the industry’s success every day. Your extraordinary efforts in Visual Developer ... Read More...
Filed under:
29 October 2007
Error Prone Web Applications
Today i'm crazy.... In the morning i opened my msn group and got this following message Before lunch i opened my msdn subscriptions and got this And now i opened my browser and i got this result Hurray Share this post: | | | | Read More...
Filed under:
09 March 2007
Farewell and Good Luck to "Steve" Microsoft Student Ambassador for the new role and his position
This friday when I search about "Windows Live API" in Microsoft Innovation Center Lab, I am visited by one of my friend "Christian Stevanus". He is just like me a former student ambassador..but now he become one of an employee that work in a big telecomunication company. Wow.. Great... Read More...
Filed under:
25 December 2006
Libur Telah Tiba Libur Telah Tiba
Libur niy, rencananya mo install ulang PC kayaknya udah kepenuhan Package guidance and Component, kayaknya ide bagus reconfigure Vista..ups..bakalan sibuk niy nginstall ulang.. Met Liburan all INDC member J Share this post: | | | | Read More...
Filed under:
01 September 2006
Developer Song...
INTRO The customer : "This won't work. find me another." The owner : "Don't have time? then stay up all night tonight. You couldn't finish this thing by now! then, what are we supposed to do?" The boss : "This is too mediiocre, we need something different here, something more interesting and more hip... Read More...
Filed under:
31 August 2006
Comeback...into Blogs..after two months
For more than two months, i did'nt have time to blogging because of my thesis and a lovely event in Yogyakarta called Bina ISV. Thanks god now i have spare time to blog from now. Share this post: | | | | Read More...
Filed under:
30 May 2006
Turut Berduka...
Turut berduka atas gempa yang terjadi di Yogyakarta dan sekitarnya, Ridi sebagai bagian dari keluarga INDC dan Groupleader INDC mengungkapkan duka sedalam-dalamnya bagi rekan-rekan lain yang tertimpa musibah akibat gempa di Yogyakarta. Info mengenai keadaan di Yogyakarta di http://www.ridilabs.net Share... Read More...
Filed under:
24 May 2006
Merapi and .NET Frameworks (joke)
Seorang developer yang tinggal di dekat merapi diwawancara oleh salah satu televisi. Sangat disayangkan developer tersebut sedang stress sehingga hasil wawancaranya adalah sebagai berikut W :wartawan D : Developer W: Tampaknya awan panas merapi yang digenal wedus gembel akan berubah arah ke arah Yogyakarta... Read More...
Filed under:
29 December 2005
Happy New Year!!!
Empty Campus, Lot of weekends and much music in home Happy new years to all INDC and Group Leader While this bogs is one year old I will make a new column topic to describing something about IT and Programming. Below is all of keyword about my new topic column: 'My-KB ;b' : I'll tell you about some knowledge... Read More...
Filed under:
15 May 2005
SDA Enews?
Para developer atau IT architect secara umum pasti suka dengan hadirnya SDA. ya satu-satunya majalah yang talking about Software Engineering, Programming, dan berbagai macam yang IT related. Biarpun di daerah Yogya tempat Ridi tinggal agak sulit juga nyarinya..tapi ada juga agen koran yang jual :) suatu... Read More...
Filed under:
06 May 2005
Why Borland Why...
PCku emang lagi parah, bukan saja motherboardnya yang berprilaku aneh, tetapi banyak wasted space yang entah hilang kemana. kucek dengan diskeeper ternyata fragmentasinya pun cukup parah. Banyak sekali berkas-berkas yang makan space besar dan parahnya banyak berkas dengan nama sama. Sekedar searching... Read More...
02 May 2005
Comeback to Basic..
Hanya karena klien yang tidak ingin menginstal macem-macem diPCnya (termasuk .NET Runtime) jadi kembali deh ke era MFC. Aplikasi yang dikembangkan MFC memang terkesan seamless integration dengan windows, ya bagaimana lagi untuk mendeploy MFC application rasanya ndak perlu macem-macem cukup menyertakan... Read More...
Filed under: ,
18 April 2005
It's Just Joke in a weekend
Just Joke Tahu ndak sih berapa kali dalam seminggu anda membuka MSDN kalau udah belajar .NET (banyak kan), apalagi newbiee kayak saya sering banget taken F1 atau membukanya dari halaman awal kalau pengen belajar..nah sebelnya liat dech kayaknya semakin hari MSDN library tambah tua umurnya MSDN April... Read More...
Filed under:
13 February 2005
.NET Event Yogyakarta
Akhirnya semuanya telah berlalu..sebuah event .NET yang first time di held di Yogyakarta, sebuah event yang menyatukan aspek pedagogis dan teknologi. Event ini berlangsung lancar sekitar 300 audience dari berbagai lapisan masyarakat dan universitas hadir,mulaidari ketua jurusan, dosen, ampe masyarakat... Read More...
Filed under: ,
More Posts Next page »